Renskavsgryta med äpple och timjan  

Renskavsgryta med äpple och timjan är mustig och god. Servera gärna en klick lingonsylt till grytan.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 renskav - paket fryst (à 240 g)
  • 3 dl matvete
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 kruka timjan
  • smör
  • japansk soja
  • majsstärkelse (Maizena)
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i tärningar.

  3. Stek skavet otinat i 1 msk smör i en stekgryta tills det fått fin färg. Blanda i purjolök och äpple och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över grädden och tillsätt 1/2 dl soja. Blanda 1 msk majsstärkelse med 2 dl vatten. Häll redningen i grytan och låt puttra ca 5 min.

  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i grytan. Servera grytan med matvetet och garnera med resterande timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!