3.93.93.93.93.9

Renskavsgryta med äpple och timjan är mustig och god. Servera gärna en klick lingonsylt till grytan.  

För 4 personer:

Ingredienser

2 renskav, paket fryst (à 240 g)
3 dl matvete
1 purjolök
2 äpplen
2,5 dl mellangrädde
1 kruka timjan
smör, japansk soja, Maizena majsstärkelse, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Renskavsgryta – gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i tärningar.
  3. Stek skavet otinat i 1 msk smör i en stekgryta tills det fått fin färg. Blanda i purjolök och äpple och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över grädden och tillsätt 1/2 dl soja. Blanda 1 msk majsstärkelse med 2 dl vatten. Häll redningen i grytan och låt puttra ca 5 min.
  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i grytan. Servera grytan med matvetet och garnera med resterande timjan.