Renskavs-kebab

Kebaben får extra sting om den serveras med en kryddig tomatbaserad kebabsås, som finns färdig på flaska.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 renskav - fryst (à 240 g)
  • 2 lökar - gula
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk tabasco
  • 4 pitabröd

Vitlökssås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt

Sallad

  • 4 tomater
  • 1 rödlök - liten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Stek skavet i en släpplätt stekpanna tillsammans med löken tills skavet fått fin färg och löken blivit mjuk. Krydda med salt och tabasco.

  2. Smaksätt yoghurten med skalad, pressad vitlök och salt.

  3. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Salta och peppra.

  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med skav och vitlökssås och servera med tomatsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!