Renskav med ädelost och ugnsbakad fänkål

Recept på renskav med ädelost och ugnsbakad fänkål. Spara gärna lite av persiljan att garnera med.
Servera skavet, toppat med den smulade osten, fänkål och potatis.
Servera skavet, toppat med den smulade osten, fänkål och potatis. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 pkt renskav - fryst (à 240 g)
  • 2 fänkålsstånd - (à 200 g)
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g ädelost
  • 1 knippa bladpersilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skrubba och skär potatisen i klyftor.

  2. Lägg fänkål och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen tills fänkål och potatis är mjuka, ca 25 min.

  3. Stek skavet direkt från frysen i en het panna tills det tinat och fått fin färg. Skala och hacka löken och och låt den steka med skavet ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Häll grädden i pannan och smula i det mesta av osten, spara lite att toppa med. Låt sjuda 2–3 min. Strimla persiljan och blanda ner den i pannan.

  5. Servera skavet, toppat med den smulade osten, fänkål och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!