Renklämma med hembakat dinkeltunnbröd

Tunnbrbödrulle med riven pepparrot och rökt renkött. Jättegott till utflykten eller i skidbacken under sportlovet!

30 min + 40 min jäsning + 8 min i ugn

Renklämma med hembakat dinkeltunnbröd

 

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll  mjölken över jästen och tillsätt smör och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk 40–50 min.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i ca 10 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt bröden kallna på galler under en fuktig bakduk.

4. Bred färskost på 4 tunnbröd. Mosa potatisen och fördela på bröden. Lägg på renstek och rucola. Strö över lite av pepparroten. Rulla ihop till en klämma och toppa med rårörda lingon och resten av pepparroten.

Recept från