4.44.44.44.44.4

Red velvet fladdermöss- cupcakes med frosting är saftiga muffins. Anpassa mängden hushållsfärg efter koncentrationen på färgen.

För 12 kakor:

Ingredienser

3,5 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl filmjölk
1 dl rapsolja, eller solrosolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hushållsfärg, röd

Frosting:

5 dl florsocker
100 g färskost, naturell 
60 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk hushållsfärg, svart, i pastaform

Garnering:

fladdermöss

30 minuter + 20 minuter i ugn

Red velvet fladdermöss- cupcakes med frosting – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk, olja och vinäger. Tillsätt hushållsfärg och vispa till en slät smet.
  2. Häll smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt, ca 3/4 fulla. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
  3. Frosting: Vispa ihop florsocker, färskost, smör och vaniljsocker. Rör ner den svarta färgen lite slarvigt så att den frostingen blir lite ripplad. Bred frostingen på toppen av varje cupcake.
  4. Fladdermöss: Klipp svarta sidenband i ca 7 cm långa bitar. Gör en knut i mitten på varje bit. Klipp kortänderna som på bilden. Måla ögon på varje knut med en vit penna. Stick in en bit stadig ståltråd i varje knut. Garnera varje cupcake med en fladdermus.
Fler recept med: Bakning, Halloween, Kakor och bullar