Red velvet fladdermöss- cupcakes med frosting
Ingredienser
- 3,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl filmjölk
- 1 dl rapsolja - eller solrosolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk hushållsfärg - röd
Frosting
- 5 dl florsocker
- 100 g färskost - naturell
- 60 g smör - rumsvarmt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk hushållsfärg - svart, i pastaform
Garnering
- fladdermöss
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk, olja och vinäger. Tillsätt hushållsfärg och vispa till en slät smet.
-
Häll smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt, ca 3/4 fulla. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
-
Frosting: Vispa ihop florsocker, färskost, smör och vaniljsocker. Rör ner den svarta färgen lite slarvigt så att den frostingen blir lite ripplad. Bred frostingen på toppen av varje cupcake.
-
Fladdermöss: Klipp svarta sidenband i ca 7 cm långa bitar. Gör en knut i mitten på varje bit. Klipp kortänderna som på bilden. Måla ögon på varje knut med en vit penna. Stick in en bit stadig ståltråd i varje knut. Garnera varje cupcake med en fladdermus.