Red velvet cupcakes

Recept på red velvet cupcakes. Ofta kommer den röda färgen i red ­velvet cake från rödbetor, men här har vi använt röd karamellfärg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,25 dl filmjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk hushållsfärg - röd

Glasyr

  • 400 g färskost - naturell
  • 1 dl florsocker
  • hushållsfärg - röd, ev några droppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ pappersformar i en muffinsplåt.

  2. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk och olja. Tillsätt hushållsfärgen och vispa till en slät smet.

  3. Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills en provsticka är torr. Låt ­kakorna kallna på galler.

  4. Glasyr: Blanda alla ingredienser. Blanda eventuellt i några droppar hushållsfärg om du vill ha  rosa glasyr. Spritsa eller bred ­glasyren på cupcakesen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!