3.73.73.73.73.7

Baka saftiga muffins, som små bakelser med en extra god överraskning i mitten. Vi använde Lindts lindorkulor Strawberries and cream, men välj din kärestas favoritsmak.

För 6 cupcakes

Ingredienser

1 dl strösocker
0,5 dl rapsolja, neutral
1 ägg, stort, rumsvamt
1 dl gräddfil
1 tsk geléfärg, röd eller hushållsfärg
2 dl vetemjöl
0,5 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
6 lindorkulor, Lindts

Frosting:

0,5 citron
100 g färskost, naturell
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker

Garnering:

hjärtströssel, ev ätbart glitter

20 minuter + 10 minuter i ugn + 1 timme i kyl

Red velvet cupcakes med chokladgömma – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt.
  2. Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp. Tillsätt ägg, gräddfil och färg under vispning.
  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör om.
  4. Fyll smeten till hälften i formarna. Tryck i en godiskula i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen 10–13 min. Testa med sticka att de är torra. Låt kallna.
  5. Frosting: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker, smör och citronskal med elvisp. Sätt in i kyl ca 1 timme så att den hårdnar.
  6. Spritsa frostingen på cupcakesen. Toppa med strössel och eventuellt ätligt glitter.

Tips för variation

Rumstempererad är fyllningen smältande, kyld är den krämig som en tryffelkula.

Fler recept med: Amerikanskt, Bakning, Kakor och bullar