00000

Kakan kommer ursprungligen från den amerikanska södern, där den ofta serveras på bröllop.

För 1 10 bitar

Ingredienser

2 stora rödbetor, (ca 250 g)
2 ägg, (stora)
3 dl strösocker
1 dl majsolja
1 dl gräddfil
1 1/2 tsk röd hushållsfärg
4 dl vetemjöl, (240 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker

Frosting

100 g naturell färskost
250 g mascarponeost
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Garnering

ekologiska rosor

40 min + 45 min i ugn

Red velvet cake

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetor, olja, gräddfil och hushållsfärg.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan kallna lägg upp den på ett fat.
5. Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen över hela kakan. Garnera med rosor eller något annat romantiskt.