Red velvet cake
Ingredienser
- 2 stora rödbetor - (ca 250 g)
- 2 ägg - (stora)
- 3 dl strösocker
- 1 dl majsolja
- 1 dl gräddfil
- 1,5 tsk hushållsfärg - röd
- 4 dl vetemjöl - (240 g)
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel - mald
- 1 tsk vaniljsocker
Frosting
- 100 g naturell färskost
- 250 g mascarponeost
- 2 msk florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
Garnering
- rosor - ekologiska
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
-
Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetor, olja, gräddfil och hushållsfärg.
-
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan kallna lägg upp den på ett fat.
-
Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen över hela kakan. Garnera med rosor eller något annat romantiskt.