Red velvet cake

Kakan kommer ursprungligen från den amerikanska södern, där den ofta serveras på bröllop.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 stora rödbetor - (ca 250 g)
  • 2 ägg - (stora)
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl majsolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1,5 tsk hushållsfärg - röd
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1 tsk vaniljsocker

Frosting

  • 100 g naturell färskost
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Garnering

  • rosor - ekologiska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  3. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetor, olja, gräddfil och hushållsfärg.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan kallna lägg upp den på ett fat.

  5. Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen över hela kakan. Garnera med rosor eller något annat romantiskt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!