2.92.92.92.92.9

Recept på veganska godisägg. Rawgodisägg är ett lite nyttigare godis. Använd gärna medjool-dadlar för bästa kvalitet.

För 25 små ägg:

Ingredienser

175 g medjool-dadlar, urkärnade
200 g cashewnötter
3 msk kakao
0,5 dl kokosolja
2 krm salt, ev
2 msk kaffe, starkt, avsvalnat 

Garnering:

2 dl jordnötter, hackade

25 minuter

Rawgodisägg – gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar och cashewnötter till en tjock massa i matberedare.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Låt smeten stå och stelna i kylen en stund om den känns för lös och kladdig för att rulla direkt.
  3. Forma massan till ägg och rulla dem i hackade jordnötter. Förvara godiset i kylen.
    Hållbarheten är 3–4 veckor.
Fler recept med: Bakning, Godis, Veganskt