Rawgodisägg

Recept på veganska godisägg. Rawgodisägg är ett lite nyttigare godis. Använd gärna medjool-dadlar för bästa kvalitet.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 175 g medjool-dadlar - urkärnade
  • 200 g cashewnötter
  • 3 msk kakao
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 krm salt - ev
  • 2 msk kaffe - starkt, avsvalnat

Garnering

  • 2 dl jordnötter - hackade

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar och cashewnötter till en tjock massa i matberedare.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Låt smeten stå och stelna i kylen en stund om den känns för lös och kladdig för att rulla direkt.

  3. Forma massan till ägg och rulla dem i hackade jordnötter. Förvara godiset i kylen. Hållbarheten är 3–4 veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!