Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar

Recept på rawfoodbollar med dadlar och kakao. En chokladboll fullproppad med nyttigheter men ändå snarlik originalet i smak.
Rawfoodbollar med dadlar, nyttiga men nästan med samma smak som klassiska chokladbollar.
Rawfoodbollar med dadlar, nyttiga men nästan med samma smak som klassiska chokladbollar. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk vatten
  • 200 g dadlar - urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk agavesirap
  • 4 msk kakao - gärna raw
  • 2 tsk blåbärspulver
  • 3 msk kaffe - kallt, gärna espresso
  • 2 krm flingsalt
  • 1,5 dl kokosflingor

Garnering

  • 1,5 dl hasselnötter - rostade och hackade

Gör så här

  1. Blanda chiafrön och vatten. Låt svälla ca 10 min.

  2. Lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en smet. Tillsätt chiafrön, mandelmjöl, 2 dl havregryn, olja, sirap, kakao, blåbärspulver, kaffe och finsmulat fling­salt och mixa till en slät smet. Rör i 2 dl havre­gryn och kokosflingor.

  3. Forma smeten till bollar och rulla i hasselnötterna.

  4. Låt stå i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!