Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar
Recept på rawfoodbollar med dadlar och kakao. En chokladboll fullproppad med nyttigheter men ändå snarlik originalet i smak.
Ingredienser
- 2 msk chiafrön
- 3 msk vatten
- 200 g dadlar - urkärnade
- 2 dl mandelmjöl
- 4 dl fiberhavregryn
- 4 msk kokosolja
- 4 msk agavesirap
- 4 msk kakao - gärna raw
- 2 tsk blåbärspulver
- 3 msk kaffe - kallt, gärna espresso
- 2 krm flingsalt
- 1,5 dl kokosflingor
Garnering
- 1,5 dl hasselnötter - rostade och hackade
Gör så här
-
Blanda chiafrön och vatten. Låt svälla ca 10 min.
-
Lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en smet. Tillsätt chiafrön, mandelmjöl, 2 dl havregryn, olja, sirap, kakao, blåbärspulver, kaffe och finsmulat flingsalt och mixa till en slät smet. Rör i 2 dl havregryn och kokosflingor.
-
Forma smeten till bollar och rulla i hasselnötterna.
-
Låt stå i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.