Raw chokladmousse-tryffel  

Enligt raw food-filosofin ska maten vara ekologisk, oprocessad och aldrig upphettad till mer än 47 grader. Här är en fantastisk god chokladtryffelkaka gjord på raw food-vis.
Sophie Berlin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl dadlar - färska
  • 100 g valnötter
  • 0,5 dl kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk vatten - (1–2 msk)

Chokladtryffel

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 avokado - mogen
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl honung
  • msk kokosolja

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa alla ­ingredienser utom vattnet i en matberedare.

  2. Tillsätt vatten lite åt gången till en bra ­konsistens, degen ska hålla ihop och vara en aning klibbig.

  3. Tryck ut degen i en form, ca 10 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ i frysen.

  4. Chokladtryffel: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är helt slät. Var noga med att all avokado har mixats sönder.

  5. Ta ut formen ur frysen och ta ut bottnen. Bred tryffeln över bottnen och ställ in i kylen ca 1 timme för att stelna.

  6. Skär chokladmousse­tryffeln med en varm kniv för snygg snittyta (värm kniven ­under rinnande varmt vatten).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!