Recept på raw chokladglass med banan- och jordnötsglass. Banan ger fin sötma tillsammans med agavesirap i glassen.
För 6-8 personer:
Ingredienser
2
bananer
1 msk
honung, flytande eller agavesirap
0,5 dl
kakao, gärna raw kakao
2 dl
yoghurt, grekisk eller sojayoghurt med vaniljsmak
1 tsk
ingefära, riven
Banan- och jordnötsglass:
2
bananer
1 msk
honung, flytande eller agavesirap
0,75 dl
jordnötssmör
2 dl
yoghurt, grekisk eller sojayoghurt med vaniljsmak
Varm chokladsås 1-2-3:
1 dl
kakao
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
Tillbehör:
1 dl
jordnötter, grovt hackade
1 dl
bananchips, torkade
30 minuter + 7 timmar i frys
Raw chokladglass med banan- och jordnötsglass – gör så här:
Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, kakao, yoghurt och ingefära och mixa ihop. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i glassmeten med elvisp under tiden.
Jordnötsglass: Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, jordnötssmör och yoghurt och mixa slätt. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i den med elvisp under tiden.
Varva de båda glassarna i en skål med jordnötter och torkade bananer emellan. Ställ in i frysen 1/2–1 timme.
Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 min under vispning. Servera glassen med varm chokladsås.
Ps. Du har väl inte missat denna kokbok!
En antiinflammatorisk kokbok framtagen i nära samarbete med tarmfloran. Köp den här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.