00000

Raw blåbärsglass påminner om bars i konsistens och smak.

För 4 glassar:

Ingredienser

2 dl cashewnötter
10 dadlar, torkade
2 dl vatten
1,5 msk citron, pressad
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 dl blåbär, frysta eller färska

10 minuter + 12 timmar i kyl + 4 timmar i frys

Raw blåbärsglass – gör så här:

  1. Lägg cashewnötter och dadlar i kallt vatten, var för sig, i kylen ca 12 timmar.
  2. Skölj nötterna och lägg dem med dadlar, vatten, citronsaft, olja och vaniljpulver i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät smet. Tillsätt blåbären och mixa ytterligare ca 30 sekunder.
  3. Häll smeten i pinnglassformar eller en frysvänlig bunke. Frys ca 4 timmar.

Recept av Sandra Lee Pettersson och Cecilia Pettersson

Fler recept med: Efterrätt och dessert