Raw blåbärsglass

Raw blåbärsglass påminner om bars i konsistens och smak.
Foto: Sandra Lee Pettersson

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter
  • 10 dadlar - torkade
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl blåbär - frysta eller färska

Gör så här

  1. Lägg cashewnötter och dadlar i kallt vatten, var för sig, i kylen ca 12 timmar.

  2. Skölj nötterna och lägg dem med dadlar, vatten, citronsaft, olja och vaniljpulver i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät smet. Tillsätt blåbären och mixa ytterligare ca 30 sekunder.

  3. Häll smeten i pinnglassformar eller en frysvänlig bunke. Frys ca 4 timmar.

Recept av Sandra Lee Pettersson och Cecilia Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!