00000

Recept på ravioli med nässlor. Ravioli med nässlor hittar man ibland i italienska menyer. Där används sedan gammalt många olika vilda örter i matlagningen.

För 4 personer

Ingredienser

50 g nässlor förvällda, urkramade
2 dl vetemjöl
1 dl durumvetemjöl
1 ägg
1 äggula

Fyllning:

1 dl nässlor förvällda, urkramade
250 g ricottaost
1 dl pecorino- eller parmesanost riven
1 äggula
2 msk ströbröd

Till utbakning:

1 dl polentamjöl

Tillbehör:

200 g små tomater gärna i olika färger
2 schalottenlökar
1 dl höns- eller vegetarisk buljong
25 g smör
2 msk pecorinoost riven
0,5 kruka gräslök

50 minuter

Ravioli med nässlor – gör så här:

  1. Finhacka nässlorna. Blanda snabbt samman  ingredienserna till degen i en matberedare. Den ska vara ganska fast men inte smulig. Låt degen vila ca 10 min.
  2. Fyllning: Finhacka nässlorna och blanda alla ingredienser till fyllningen.  
  3. Kavla ut degen till fyra tunna , ca 2 mm, plattor och lägg på  8 matskedsstora klickar av fyllningen på två av plattorna. Pensla med vatten runt varje klick. Lägg på de andra plattorna och ta ut rundlar runt klickarna med ett runt pepparkaksmått eller raviolimått.
  4. Pressa ut luften. Tryck till runt kanterna med en gaffel. Lägg dem på ett bakplåtspapper strött med polenta så att de inte fastnar. 
  5. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Skala och skär schalottenlöken  i skivor. Blanda löken med tomaterna och tillaga ytterligare ca 10 min. Koka upp buljongen och vispa ner smöret. 
  6. Kokning av ravioli: Lägg ner raviolin i kokande lättsaltat vatten. Koka ca 3 min, tills de flyter upp till ytan.
  7. Servera ravioli med buljong, pecorino och fint skuren gräslök. 

 

Fler recept med: Italienskt, Övrigt, Pasta, Vegetariskt