Ratatouille

De färska örterna kan ersättas med 1 msk herbes de Provence.

Ratatouille

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär squash, aubergine och fänkål i jämnstora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

2. Fördela grönsakerna och hälften av örterna på en plåt. Ringla över 2 msk olja. Strö över 1 tsk salt. Ugnsrosta grönsakerna mitt i ugnen 25-30 min. De ska få lite färg.

3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en kort stund. Häll på hela tomater och vatten. Dela tomaterna med en gaffel. Används torkade örter, tillsätt dem här.

4. Sjud såsen ca 10 min. Smaka av med 1 tsk salt. Blanda ner de ugnsrostade grönsakerna och resten av de hackade örterna i såsen. Vänd runt försiktigt.

Recept från