4.24.24.24.24.2

Den klassiska franska grönsaksröran, ratatouille, passar till en köttbit, men är också god till stekt fisk eller nykokt pasta med färskriven parmesanost.

För 4 personer

Ingredienser

2 gula lökar
1 aubergine
2 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
6 tomater
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin, torrt
1 hönsbuljongtärning
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
3 lagerblad
1 tsk strösocker, eller rårörsocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + koktid

Ratatouille (fransk grönsaksröra) – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skär aubergine, zucchini, paprika och tomater i bitar.
  2. Fräs löken i olja 2-3 min. Tillsätt aubergine, zucchini, paprika och vitlök och låt fräsa ca 5 min.
  3. Tillsätt tomater, vin, buljongtärning, örtkryddor och socker och koka sakta under lock ca 20 min. Rör om emellanåt.
  4. Koka ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Krydda med salt och peppar.

Tips! Passa på att laga en stor sats ratatouille när du hittar grönsaker till bra pris, och frys in.

 

Här nedan hittar du också ett gott recept på ratatouille i ugn:

Ratatouille i ugn

Ratatouille
Fler recept med: Grönsaker, Röror, Vegetariskt