00000

Den klassiska franska grönsaksröran, ratatouille, passar till en köttbit, men är också god till stekt fisk eller nykokt pasta med färskriven parmesanost.

För 4 personer

Ingredienser

2 gula lökar
1 aubergine
2 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
6 tomater
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
1 tärning hönsbuljong
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
3 lagerblad
1 tsk strösocker eller råsocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ratatouille (fransk grönsaksröra) – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skär aubergine, squash, paprika och tomater i bitar.
  2. Fräs löken i olivolja några minuter. Tillsätt därefter aubergine, squash, paprika och vitlök och låt allt fräsa sakta en stund.
  3. Tillsätt tomater, vin, buljongtärning, örtkryddor och socker och koka sakta under lock 20 min. Rör om emellanåt.
  4. Koka ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Passa på att laga en stor sats ratatouille när du hittar grönsaker till bra pris, och frys in.

 

Här nedan hittar du också ett gott recept på ratatouille i ugn:

Ratatouille i ugn

Ratatouille