Råstekta morötter med tagetesvinägrett och brynta kantareller

Tagetes i vinägretten ger en frisk citrusliknande smak som passar bra till råstekta morötter.

30 min

Recept: Råstekta morötter med honungs- och tagetesvinägrett och brynta kantareller

  1. Vinägrett: Blanda tagetes, olja, citronsaft, honung och salt.
  2. Ansa morötter och kantareller. Stek morötterna i 2 msk olja i en stekpanna 4–6 min, tills de är genommjuka med tuggmotstånd.
  3. Tillsätt sockret och stek ytterligare 1 minut. Lägg morötterna på ett fat.
  4. Bryn kantarellerna i 2 msk olja och smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.
  5. Strö kantarellerna över morötterna och ringla på vinägretten. Garnera med tagetesblad och blommor och strö över flingsalt.

Recept från