Tagetes i vinägretten ger en frisk citrusliknande smak som passar bra till råstekta morötter.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Råstekta morötter med honungs- och tagetesvinägrett och brynta kantareller

600 g små knippmorötter, gärna olika färger
600 g kantareller
2 msk + 2 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 msk smör
1 tsk salt

Vinägrett

3 msk finhackad tagetes eller dragon
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citron
1 msk flytande honung
1 tsk salt

Garnering

tagetesblad och blommor
flingsalt

30 min

Recept: Råstekta morötter med honungs- och tagetesvinägrett och brynta kantareller

  1. Vinägrett: Blanda tagetes, olja, citronsaft, honung och salt.
  2. Ansa morötter och kantareller. Stek morötterna i 2 msk olja i en stekpanna 4–6 min, tills de är genommjuka med tuggmotstånd.
  3. Tillsätt sockret och stek ytterligare 1 minut. Lägg morötterna på ett fat.
  4. Bryn kantarellerna i 2 msk olja och smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.
  5. Strö kantarellerna över morötterna och ringla på vinägretten. Garnera med tagetesblad och blommor och strö över flingsalt.