00000

Råstekt potatis med sardeller och oliver är en potatisrätt med fin sälta från både sardeller och oliver, så gott!

För 4 personer:

Ingredienser

800 g potatis
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
10 sardeller
1 dl oliver, gärna olika färger
1 tsk sherryvinäger
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl bladpersilja, strimlad

40 minuter

Råstekt potatis med sardeller och oliver – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Spola av den med kallt vatten och torka sedan på en kökshandduk. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.
  2. Stek potatisen i olja tills den mjuknat och fått fin färg, ca 20 min. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 5 min.
  3. Hacka sardellerna och blanda ner dem och oliverna i potatisen, Krydda med vinäger, salt och peppar. Strö över persilja och servera.

Passar till:

Bra som ensamrätt med stekt ägg och bröd. Eller som tillbehör till kyckling, lamm- eller nötkött eller fisk.