Råstekt potatis med sardeller och oliver

Råstekt potatis med sardeller och oliver är en potatisrätt med fin sälta från både sardeller och oliver, så gott!
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 sardeller
  • 1 dl oliver - gärna olika färger
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Spola av den med kallt vatten och torka sedan på en kökshandduk. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.

  2. Stek potatisen i olja tills den mjuknat och fått fin färg, ca 20 min. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 5 min.

  3. Hacka sardellerna och blanda ner dem och oliverna i potatisen, Krydda med vinäger, salt och peppar. Strö över persilja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!