3.93.93.93.93.9

Råstekt och picklad kålrabbi med torskrygg och kräftvinägrett en en välarbetad rätt. Picklad kålrabbi och råstekt dito är läckra tillbehör till den här pankobakade torskryggen.

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar torskrygg, (à 160 g)
1 tsk salt
1 dl panko
2 msk dill, hackad
1,5 msk dillfrön, krossade
50 g smör

Picklad kålrabbi:

1 kålrabbi
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Råstekt kålrabbi:

1 kålrabbi, (ca 250 g)
25 g smör
0,5 tsk salt

Vinägrett:

75 g kräftstjärtar, skalade
1 schalottenlök
1 msk gräslök, finstrimlad
1,5 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

gröna salladsblad

40 minuter + 15 minuter i ugn

Råstekt och picklad kålrabbi med torskrygg och kräftvinägrett – gör så här:

  1. Picklad kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort nedersta cm. Skär den i 1 cm stora tärningar. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg ner kålrabbin, koka ca 1 minut. Låt kålrabbin kallna i lagen.
  2. Vinägrett: Hacka kräftorna. Skala och finhacka löken. Blanda samtliga ingredienser.
  3. Sätt ugnen på 175°. Krydda torsken med salt. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda panko med dill och dillfrö och lägg ovanpå torskbitarna. Klicka över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min till 52° innertemperatur.
  4. Råstekt kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort nedersta cm. Skär den i 4 skivor. Stek kålrabbin i smör ca 3 min på varje sida. Salta.
  5. Lägg upp kålrabbiskivorna på tallrikar. Lägg på torskbitarna. Toppa med kräftvinägrett, picklad kålrabbi och gröna blad.