00000

Rassolje är gott på en skiva grovt mörkt bröd.

För 8 person(er)

Ingredienser

5-6 kokta, kalla potatisar (ca 300 g)
2 fasta gröna äpplen
2 hårdkokta ägg
150 g kokt skinka
3 hela inlagda rödbetor
2 saltgurkor

Till såsen:

3 dl gräddfil
1 msk senap grov svensk
0,5 msk dijonsenap
1 tsk ättiksprit (12 %)
1,5 msk strösocker
0,5 tsk salt
3 msk rödbetsspad från burken

Rassolje – estnisk rödbetssallad

1. Skala potatisarna och skär i stora tärningar. Halvera och kärna ur äpplena och skär i lika stora bitar. Skala och tärna äggen.
2. Tärna skinka, rödbetor och saltgurka. Blanda alla ingredienserna utom rödbetorna.
3. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av. Vänd ihop sås och potatissallad. Blanda i rödbetor, så att salladen får en svagt rosa färg.