2.72.72.72.72.7

En supersnabb dessert med smak av mandel, kardemumma och citron.

För 4 personer:

Ingredienser

100 g mandelmassa
0,5 tsk kardemummakärnor
500 g plommon
1 dl rårörsocker
1 msk citron, pressad
1 tsk vaniljpasta

Tillbehör:

2 dl vispgrädde

10 minuter + 5 minuter i ugn

Råsockerstekta plommon med mandelsmul – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Stöt kardemumman i mortel och blanda med mandelmassan. Tillaga mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 5 min.
  2. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en stekpanna med socker, citronsaft och vaniljpasta. Stek på medelvärme tills de mjuknar.
  3. Vispa grädden fluffig. Servera plommonen ljumna med mandelsmul och vispad grädde.

Foto Per Ranung 13/17