Rårörd rabarbersaft

Saften rårörs i hushållsmaskin och helst då i en med hel botten. Rabarbersaften blir vackert rosaröd och underbart god. Späd 1+5 och förvara den i kyl eller frys.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg rabarber
  • 1,75 kg strösocker
  • 6 citroner - 4 del pressad saft

Gör så här

  1. Skala och skiva rabarbern tunt.

  2. Blanda den med socker och citronsaft i en hushållsmaskin med degkrok eller vinge och låt maskinen gå sakta 1 timme.

  3. Häll bärmassan genom en silduk och låt saften självrinna i 30 min.

  4. Häll upp saften på rengjorda flaskor eller i burkar. Förvara i kyl eller frys.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!