Rårörd rabarber- och flädersaft

Recept på rårörd rabarber- och flädersaft. Rabarber och fläder är två av den tidiga sommarens höjdpunkter, här tillsammans i en fantastisk saft.
Magnus Johansson

Rårörd rabarber- och flädersaft

  • 3 kg strösocker
  • 2 l vatten
  • 3 kg rabarber
  • 500 g fläderblommor
  • 30 g citronsyra

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Varva rabarber, fläderblommor och socker i en stor bunke eller hink.

  2. Lös upp citronsyran i lite ljummet vatten. Häll citronsyra och vatten i bunken och blanda väl.

  3. Låt stå i rumstemperatur 24 timmar. Rör om emellanåt.

  4. Sila saften. Förvara i kylen, där den är hållbar ca 2 veckor, eller frys in i mindre förpackningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!