Rårörd blåbärssaft

Blåbärssaft som är hållbar och jättegod. Går att göra med olika bär efter tillgång. Vill man dryga ut bären kan en del bär bytas ur mot rabarber. Kombinera efter smak. Bra kombinationer är krusbär/rabarber eller hallon/blåbär.
Allt om Mat

Blåbärssaft

  • 3 l bär - t ex hallon, blåbär, körsbär, jordgubbar, krusbär
  • 3 kg strösocker
  • 2 l vatten
  • 1 pkt vinsyra - (30 g)
  • 1,5 tsk natriumbensonat

Gör så här

  1. Skölj bären i kallt vatten och låt rinna av. Varva bär och socker i en hink eller stor rostfri gryta. Koka upp vattnet.

  2. Rör ut vinsyra och natriumbensoat i 1/2 dl vatten och häll i. Slå på det kokande vattnet och blanda väl.

  3. Låt stå på svalt ställe eller längst ner i kylen 1 vecka. Rör om en gång per dag.

  4. Sila saften i en silställning och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara dem kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!