Råriven rustik äppelkaka

En underbar rustik äppelkaka när man gör ströbrödet själv av rågkaka. Ett populärt recept som vi får många brev om!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3,5 dl ströbröd - gärna från rågbröd, t ex siktkaka
  • 100 g smör - kallt
  • 1 dl strösocker
  • 5 äpplen - syrliga

Tillbehör

  • 1 vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv äpplena grovt. Blanda äpple och socker. Lägg ett lager rivet äpple i en ugnssäker form, ca 20 cm i diameter.

  2. Strö ströbrödet i ett jämnt lager över äpplena. Hyvla över ett lager smör. Lägg på ett lager rivet äpple och fortsätt varva ingredienserna i samma ordning i formen. Det brukar bli 3 lager av varje. Avsluta med ett lager smör.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min eller tills den fått fin färg. Servera den ljummen eller kall med vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!