Rårakor med romröra

Recept på rårakor med romröra. Stek potatisen direkt när du har rivit den, annars mörknar den.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Röra

  • 1 salladslök
  • 1 dl kesella
  • 1 burk stenbitsrom - (50 g)

Tillbehör

  • sallad
  • 1 ägg - kokt, i halvor

Gör så här

  1.  Strimla salladslöken. Blanda den med kesella och rom.

  2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Blanda ner salt.

  3. Klicka ut lite åt gången av den rivna potatisen i en stekpanna med lite smör. Bred ut tunt och stek ca 2 min på båda sidor. Servera med romröra, ägghalva och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!