00000

Recept på rårakor med romröra. Stek potatisen direkt när du har rivit den, annars mörknar den.

För 2 person(er)

Ingredienser

6 potatisar
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk smör

Röra

1 salladslök
1 dl kesella
1 burk stenbitsrom (50 g)

Tillbehör

sallad
1 ägg kokt, i halvor

Rårakor med romröra – gör så här:

  1.  Strimla salladslöken.
    Blanda den med kesella och rom.
  2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Blanda
    ner salt.
  3. Klicka ut lite åt gången av den rivna potatisen i en
    stekpanna med lite smör. Bred ut tunt och stek ca 2
    min på båda sidor. Servera med romröra, ägghalva och
    sallad.
Näringsvärde
Ca 410 kcal per portion, varav 15 g fett.