Rårakor med kallrökt lax och sockersaltad rödlök

Recept på rårakor med kallrökt lax och sockersaltad rödlök. Om det bara finns färskpotatis i butik så ta bakpotatis till den här rätten, de brukar finnas året om.

30 min

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Skala och riv potatisen på grova delen av rivjärnet. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda med 1 msk salt och peppar.
  2. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i kallt vatten ca 5 min. Låt löken rinna av. Pressa 1 tsk citronsaft och skär resten av citronen i  klyftor. Blanda löken med citronsaft, 1 krm salt och socker.
  3. Platta ut lite av potatisen till plättar i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning och stek dem i olja i omgångar ca 4 min på varje sida.  Häll rårakorna varma i ugnen tills all potatis är stekt.
  4. Servera rårakorna med sockersaltad lök, lax, gräddfil, spenat och citronklyftor.

Recept från