Rårakor med stekt fläsk

Recept på klassiska rårakor med fläsk. Det kryddiga fläsket passar fint till potatisen. Små omeletter är ett gott alternativ till rårakorna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 300 g rimmat fläsk
  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk honung
  • 1,5 tsk ingefära - mald
  • 1 gurka - liten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • rapsolja
  • 1,5 msk strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skala och riv potatisen grovt. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda i 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Platta ut hälften av potatisen i 2 tsk olja i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning och stek ca 5 min på varje sida. Vänd med hjälp av ett stort lock. Håll rårakan varm i ugnen. Gör likadant med resten av potatisen.

  3. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda med 1 msk vinäger, 1 1/2 msk socker och 1 krm salt.

  4. Strimla fläsket och stek det i 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda soja, honung och ingefära och häll ner i pannan. Låt puttra ca 3 min.

  5. Servera rårakorna med fläsk, picklad gurka, thaibasilika och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!