4.34.34.34.34.3

Det kryddiga fläsket passar fint till potatisen. Små omeletter är ett gott alternativ till rårakorna.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo potatis
300 g rimmat fläsk
3 msk soja, japansk
2 msk honung
1,5 tsk ingefära, mald
1 gurka, liten
vitvinvinäger, rapsolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Rårakor med honung och sojastekt fläsk – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Skala och riv potatisen grovt. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda i 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Platta ut hälften av potatisen i 2 tsk olja i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning och stek ca 5 min på varje sida. Vänd med hjälp av ett stort lock. Håll rårakan varm i ugnen. Gör likadant med resten av potatisen.
  3. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda med 1 msk vinäger, 1 1/2 msk socker och 1 krm salt.
  4. Strimla fläsket och stek det i 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda soja, honung och ingefära och häll ner i pannan. Låt puttra ca 3 min.
  5. Servera rårakorna med fläsk, picklad gurka, thaibasilika och sallad.