00000

En frasig, god rätt som är mycket lätt att laga.

För 4

Ingredienser

Råkakor med bacon och lingoncrème

8-10 potatisar (800 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
2 paket bacon (à 140 g)

Lingoncrème

2 dl lättcrème fraiche
2 msk rårörda lingon

Tillbehör

2 morötter
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger

25 minuter

Råkakor med bacon och lingoncrème

1. Lingoncrème: Blanda ihop crème fraîche och lingon. Ställ kallt.

2. Skala och riv morötterna. Blanda dem med olja och vinäger.

3. Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Riv hälften av potatisen på ett rivjärn. Blanda med hälften av saltet och pepparen. Hetta upp hälften av smöret i två stekpannor. Platta ut potatisrivet i pannorna och stek dem ca 5 min på varje sida. Ta upp och lägg rårakorna på ett ugnssäkert fat. Håll dem varma. Riv och stek resten av potatisen på samma sätt.

4. Stek baconskivorna i en stekpanna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Servera rårakor och lingoncrème med bacon och morötter.

Tips: Gör små rårakor av potatisen om du tycker det är lättare. Välj rökt skinka i stället för bacon om du vill få en magrare rätt.