Rapsfrökex
Recept på rapsfrökex. Rapsfrön är en restprodukt efter pressning av oljan. Dessa knapriga frön passar bra i kex och bröd. Rapsfrön kan bytas ut mot linfrön eller chiafrön.
Ingredienser
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl rapsfrön
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl solrosfrön - krossade
- 1 tsk salt
- 2 dl vatten - kokande
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Rör ihop alla ingredienser utom flingsalt till en kladdig deg.
-
Kavla eller tryck ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den på en plåt. Tryck till en så tunn platta som möjligt. Strö på flingsaltet.
-
Skär 20–25 kex med en kniv eller sporra ut. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.
-
Servera gärna till mascarpone och gorgonzola med saffranshonung!