Rapsfrökex

Recept på rapsfrökex. Rapsfrön är en restprodukt efter pressning av oljan. Dessa knapriga frön passar bra i kex och bröd. Rapsfrön kan bytas ut mot linfrön eller chiafrön.
Recept på rapsfrökex.
Recept på rapsfrökex. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl rapsfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl solrosfrön - krossade
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten - kokande
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Rör ihop alla ingredienser utom flingsalt till en kladdig deg.

  3. Kavla eller tryck ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den på en plåt. Tryck till en så tunn platta som möjligt. Strö på flingsaltet.

  4. Skär 20–25 kex med en kniv eller sporra ut. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.

  5. Servera gärna till mascarpone och gorgonzola med saffranshonung!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!