00000

Välj en lagrad ost med mycket smak, vi valde västerbottensost.

För 12 personer

Ingredienser

14 kavring skivor
200 g västerbottensost + 200 g
25 g smör
1 krm svartpeppar nymald + 1 krm nymald
0,5 kruka persilja

Tillbehör:

rädisor

Randig kavring – gör så här:

  1. Lägg ut kavringskivorna på arbetsbänken. Mixa 200 g ost med smör till en slät röra. Bre oströran på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar.
  2. Mixa 200 g ost med persilja till en slät massa. Bre ostmassan på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar. Varva ost- och smörskivorna med persiljeostskivorna. Avsluta med en skiva kavring utan ost.
  3. Lägg i press under plastfolie minst 2 timmar. Skär kavringen i 2 cm långa skivor och halvera dem. Servera med rädisor.