Ramslökspickles

Ramslökspickles förvaras i en burk i kylen och serveras till kycklingrätter, stekt kött eller fisk.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 g steklökar
  • 1,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 4,5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 20 ramslöksblad

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka lökarna ca 10 min tills de är mjuka. Skölj av och skala med skalkniv.

  2. Koka ihop ättika, socker, vatten, salt och kryddpeppar i en kastrull tills sockret lösts upp.

  3. Varva lök, ramslök och den varma ättikslagen i burkar och sätt på locket. Låt svalna och förvara svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!