00000

Små smörstekta brödrundlar med goda räkor och ägg känns klassiskt och aldrig fel.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 formbrödsskivor
3 msk smör, smält
200 g skalade räkor
3 ägg, hårdkokta
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar

Majonnäs

1 äggula
1 tsk dijonsenap
0,75 dl olja, gärna rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 275°.
2. Ta ut rundlar med utstickare eller snapsglas ur brödskivorna.
Pensla med smält smör och rosta dem på het plåt i ugnens
övre del. Passa dem, det går fort.
3. Majonnäs: Vispa ihop äggula och senap. Tillsätt oljan droppvis under vispning tills det tjocknar. Smaksätt med vinäger och salt.
4. Hacka räkor och ägg. Vänd ihop ägg- och räkhacket med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut på bröden.