Räktaco med koriandercrème och räkchips

Räktaco med koriandercrème och räkchips är både knaprigt och lent i konsistensen. Koriandercrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Den kan sparas i kylen 2–3 dagar och serveras till stekt fisk eller kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 tortillabröd - små
  • 1 kg räkor - med skal
  • 200 g fänkål
  • 75 g sallad - krispig
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 krm salt
  • 6 räkchips - friterade

Koriandercrème

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl koriander - hackad
  • 1 tsk lime - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

  1. Koriandercrème: Lägg äggulor, koriander, lime, senap och salt i en matberedare och starta maskinen. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs.

  2. Skala räkorna. Halvera, skär bort roten och skiva fänkålen supertunt. Finstrimla salladen. Marinera fänkålen och salladen i lime och salt ca 10 min.

  3. Lägg sallad och fänkål i tortillabröden. Toppa med lite koriandercrème och räkor. Avsluta med att smula över räkchips.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!