44444

Räktaco med koriandercrème och räkchips är både knaprigt och lent i konsistensen. Koriandercrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Den kan sparas i kylen 2–3 dagar och serveras till stekt fisk eller kyckling.

För 12 personer:

Ingredienser

12 tortillabröd, små
1 kilo räkor, med skal
200 g fänkål
75 g sallad, krispig
2 msk lime, pressad
1 krm salt
6 räkchips, friterade

Koriandercrème:

2 äggulor
0,5 dl koriander, hackad
1 tsk lime, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
2 dl rapsolja

30 minuter

Räktaco med koriandercrème och räkchips – gör så här:

  1. Koriandercrème: Lägg äggulor, koriander, lime, senap och salt i en matberedare och starta maskinen. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs.
  2. Skala räkorna. Halvera, skär bort roten och skiva fänkålen supertunt. Finstrimla salladen. Marinera fänkålen och salladen i lime och salt ca 10 min.
  3. Lägg sallad och fänkål i tortillabröden. Toppa med lite koriandercrème och räkor. Avsluta med att smula över räkchips.

 

Fler recept med: Bröllop, Fisk, Skaldjur