Räktaco med koriandercrème och räkchips
Räktaco med koriandercrème och räkchips är både knaprigt och lent i konsistensen. Koriandercrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Den kan sparas i kylen 2–3 dagar och serveras till stekt fisk eller kyckling.
Ingredienser
- 12 tortillabröd - små
- 1 kg räkor - med skal
- 200 g fänkål
- 75 g sallad - krispig
- 2 msk lime - pressad
- 1 krm salt
- 6 räkchips - friterade
Koriandercrème
- 2 äggulor
- 0,5 dl koriander - hackad
- 1 tsk lime - pressad
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 2 dl rapsolja
Gör så här
-
Koriandercrème: Lägg äggulor, koriander, lime, senap och salt i en matberedare och starta maskinen. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs.
-
Skala räkorna. Halvera, skär bort roten och skiva fänkålen supertunt. Finstrimla salladen. Marinera fänkålen och salladen i lime och salt ca 10 min.
-
Lägg sallad och fänkål i tortillabröden. Toppa med lite koriandercrème och räkor. Avsluta med att smula över räkchips.