Räkspett med korianderolja och chilisalt

Recept på räkspett med korianderolja och chilisalt. Spetten behöver bara grillas någon minut på var sida. Korianderolja ger en god smakboost till räkorna.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

400 g räkor råa, t ex Vannamei eller andra Krav- eller MSC-märkta

Korianderolja:

1 kruka koriander
1 liten vitlöksklyfta
0,75 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Chilisalt:

1 msk flingsalt
0,5 tsk chiliflakes

15 minuter

Räkspett – gör så här:

  1. Tina räkorna om de är frysta. Trä upp dem på spett.
  2. Korianderolja: Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser.
  3. Chilisalt: Blanda salt och chiliflakes.
  4. Grilla spetten 1–2 min på varje sida, tills räkorna fått färg och är genomgrillade. Lägg spetten på ett fat och ringla över korianderolja. Avsluta med lite chilisalt och servera genast.

 

Fler recept med: Förrätter, Grilla, Övrigt, Skaldjur