Räksoppa med rostad kokos

En elegant förrättssoppa med smak av tryffel. Soppan kan förberedas i god tid och värmas strax före servering då den kompletteras med räkor, kokos och tryffelolja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 kg räkor - frysta, med skal
  • 300 g potatis
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vin - torrt vitt
  • 2 msk hummerfond - konc
  • 1 msk tryffelolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • kokos - rostad
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna. Skala och tärna potatisen. Skala och finhacka schalottenlöken.

  2. Fräs löken i olivolja i en 2- literskastrull under omrörning.

  3. Tillsätt potatis, vatten, vin, hummerfond, tryffelolja och kokosmjölk. Rör om och låt sjuda utan lock 15–20 min, eller tills ca 2/3 återstår. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.

  4. Servera tillsammans med räkor, rostad kokos och några droppar tryffelolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!