00000

Mizuna är en asiatisk kålväxt med finflikiga blad och en mild smak som påminner om senap. Kan bytas ut mot rucola.

För 25 smörrebröd

Ingredienser

0,5 baguette, gärna surdegsbaguette
1 kg räkor med skal
100 g mizunakål

Örtfärskost med pepparrot:

1 burk färskost, (200 g)
0,5 kruka basilika
3 timjan, kvistar
1 msk olivolja
1 krm salt
0,5 dl pepparrot, färskriven

Topping:

1 citron
1 smörgåskrasse, ask

1. Skär baguetten i skivor. Skala räkorna.
2. Mixa färskosten med basilika, timjan och olja. Smaka av med salt och rör i pepparroten. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.
3. Fördela mizunabladen på bröden. Spritsa ostkrämen ovanpå och lägg på räkorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Klipp smörgåskrassen och blanda med citronskalet. Strö blandningen över och servera.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Mackor, Övrigt, Smårätter