1. Skär baguetten i skivor. Skala räkorna.
2. Mixa färskosten med basilika, timjan och olja. Smaka av med salt och rör i pepparroten. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.
3. Fördela mizunabladen på bröden. Spritsa ostkrämen ovanpå och lägg på räkorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Klipp smörgåskrassen och blanda med citronskalet. Strö blandningen över och servera.
Räksmörrebröd med färskostkräm
Mizuna är en asiatisk kålväxt med finflikiga blad och en mild smak som påminner om senap. Kan bytas ut mot rucola.
För 25 smörrebröd
Ingredienser
0,5 | baguette, gärna surdegsbaguette |
1 kg | räkor med skal |
100 g | mizunakål |
Örtfärskost med pepparrot:
1 burk | färskost, (200 g) |
0,5 kruka | basilika |
3 | timjan, kvistar |
1 msk | olivolja |
1 krm | salt |
0,5 dl | pepparrot, färskriven |
Topping:
1 | citron |
1 | smörgåskrasse, ask |