Räksmörrebröd med färskostkräm

Mizuna är en asiatisk kålväxt med finflikiga blad och en mild smak som påminner om senap. Kan bytas ut mot rucola.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 baguette - gärna surdegsbaguette
  • 1 kg räkor med skal
  • 100 g mizunakål

Örtfärskost med pepparrot

  • 1 burk färskost - (200 g)
  • 0,5 kruka basilika
  • 3 timjan - kvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl pepparrot - färskriven

Topping

  • 1 citron
  • 1 smörgåskrasse - ask

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor. Skala räkorna.

  2. Mixa färskosten med basilika, timjan och olja. Smaka av med salt och rör i pepparroten. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.

  3. Fördela mizunabladen på bröden. Spritsa ostkrämen ovanpå och lägg på räkorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Klipp smörgåskrassen och blanda med citronskalet. Strö blandningen över och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!