Räksmörrebröd med färskostkräm

00000

Mizuna är en asiatisk kålväxt med finflikiga blad och en mild smak som påminner om senap. Kan bytas ut mot rucola.

För 25 smörrebröd

Ingredienser

0,5 baguette, gärna surdegsbaguette
1 kg räkor med skal
100 g mizunakål

Örtfärskost med pepparrot:

1 burk färskost, (200 g)
0,5 kruka basilika
3 timjan, kvistar
1 msk olivolja
1 krm salt
0,5 dl pepparrot, färskriven

Topping:

1 citron
1 smörgåskrasse, ask

1. Skär baguetten i skivor. Skala räkorna.
2. Mixa färskosten med basilika, timjan och olja. Smaka av med salt och rör i pepparroten. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.
3. Fördela mizunabladen på bröden. Spritsa ostkrämen ovanpå och lägg på räkorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Klipp smörgåskrassen och blanda med citronskalet. Strö blandningen över och servera.

Fler recept med: Buffémat, Mackor, Övrigt, Smårätter