Räksmörrebröd med färskostkräm
Mizuna är en asiatisk kålväxt med finflikiga blad och en mild smak som påminner om senap. Kan bytas ut mot rucola.
Ingredienser
- 0,5 baguette - gärna surdegsbaguette
- 1 kg räkor med skal
- 100 g mizunakål
Örtfärskost med pepparrot
- 1 burk färskost - (200 g)
- 0,5 kruka basilika
- 3 timjan - kvistar
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 0,5 dl pepparrot - färskriven
Topping
- 1 citron
- 1 smörgåskrasse - ask
Gör så här
-
Skär baguetten i skivor. Skala räkorna.
-
Mixa färskosten med basilika, timjan och olja. Smaka av med salt och rör i pepparroten. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.
-
Fördela mizunabladen på bröden. Spritsa ostkrämen ovanpå och lägg på räkorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Klipp smörgåskrassen och blanda med citronskalet. Strö blandningen över och servera.