00000

Denna friska räkcocktail påminner om räkceviche, men med rabarber i stället för lime.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g räkor
1 röd chili, spansk peppar
1-2 rabarberstjälkar, (1 1/2 dl hackad)
1-2 salladslökar
1 kruka thaibasilika
2 avokador

Dressing:

2 msk mangobalsamico
3 msk rapsolja
2 krm salt
1 tsk honung

Tillbehör:

70 g blandad sallad
papadam, (indiska linsbröd)

1. Skala räkorna, kärna ur och finhacka chilin. Ansa och finhacka rabarbern. Ansa och strimla salladslöken och hacka thaibasilikan.
2. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut avokadoköttet med en liten sked och lägg i en skål. Blanda ner räkor, chili, rabarber, salladslök och thaibasilika.
3. Blanda samman samtliga ingredienser till dressingen och vänd ner i salladen. Ställ i kylen.
4. Sätt ugnen på 250° och låt gallret vara kvar mitt i ugnen. Lägg in 3-4 papadam åt gången direkt på det heta gallret. Låt dem gräddas ca 1 minut tills de blir bubbliga. Ta ut dem och låt dem svalna på tallrik.
5. Servera räksalladen med salladsblad och garnera med papadam.