Räksallad med saffrans- och chilivinägrett

Räksallad med saffrans- och chilivinägrett passar bra på picknick. Räkor, fänkål och vinägrett i kombination påminner om skaldjurssoppa.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g räkor - skalade
  • 150 g grön sparris
  • 50 g fänkål
  • 1 krm salt
  • 4 rädisor
  • 50 g mâchesallad

Vinägrett

  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk rårössocker
  • 1 krm saffran
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 3 msk olivolja

Garnering

  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och riv vitlöken på rivjärn. Blanda vitöken med citronsaft, socker, saffran, chiliflakes och salt. Vispa i oljan.

  2. Ansa och skär sparrisen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med salt. Ansa och skiva rädisorna.

  4. Fördela sallad, sparris, fänkål, rädisor och räkor i burkar med lock. Toppa med citronklyftor och dill. Ta med salladen på picknick och servera med vinägretten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!