4.84.84.84.84.8

Räksallad med saffrans- och chilivinägrett passar bra på picknick. Räkor, fänkål och vinägrett i kombination påminner om skaldjurssoppa.  

För 2 personer:

Ingredienser

200 g räkor, skalade
150 g grön sparris
50 g fänkål
1 krm salt
4 rädisor
50 g mâchesallad

Vinägrett:

1 vitlöksklyfta, liten
1 msk citron, pressad
1 tsk rårörsocker
1 krm saffran
1 krm chiliflakes
1 krm salt
3 msk olivolja

Garnering:

citronklyftor
dill

15 minuter

Räksallad med saffrans- och chilivinägrett – gör så här:

  1. Vinägrett: Skala och riv vitlöken på rivjärn. Blanda vitöken med citronsaft, socker, saffran, chiliflakes och salt. Vispa i oljan.
  2. Ansa och skär sparrisen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med salt. Ansa och skiva rädisorna.
  4. Fördela sallad, sparris, fänkål, rädisor och räkor i burkar med lock. Toppa med citronklyftor och dill. Ta med salladen på picknick och servera med vinägretten.
Fler recept med: Fisk, Picknick, Sallader, Skaldjur