00000

Smal lättlunch med färska räkor och risoni kokt med gurkmeja. Komplettera gärna med bröd och en frukt till dessert.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g risoni, (ca 2 1/2 dl)
1 tsk gurkmeja
20 körsbärstomater i valfria färger
0,25 gurka
4 gemsallad, (små roman­salladshuvuden)
400 g räkor, skalade
50 g krutonger, (Zeta)
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

0,5 smörgåskrasse, ask

1. Koka risonin med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.
2. Halvera tomaterna. Skala och skär gurkan i tärningar. Plocka salladen.
3. Blanda alla ingredienser och garnera gärna med smörgåskrasse.

Ca 410 kcal per portion, 11 g fett, 27 g protein, 48 g kolhydrater

Fler recept med: Fest, Frukost, Grönsaker, Sallader, Skaldjur, Smalt