Räksallad med risoni

Smal lättlunch med färska räkor och risoni kokt med gurkmeja. Komplettera gärna med bröd och en frukt till dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g risoni (barilla) - (ca 2 1/2 dl)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 20 körsbärstomater - i valfria färger
  • 0,25 gurka
  • 4 gemsallad - (små roman­salladshuvuden)
  • 400 g räkor - skalade
  • 50 g krutonger - (Zeta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 0,5 smörgåskrasse - ask

Gör så här

  1. Koka risonin med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.

  2. Halvera tomaterna. Skala och skär gurkan i tärningar. Plocka salladen.

  3. Blanda alla ingredienser och garnera gärna med smörgåskrasse. Ca 410 kcal per portion, 11 g fett, 27 g protein, 48 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!