Räksallad med melon, svart ris och dragondressing

Recept på räksallad med melon, svart ris och dragondressing. Färska räkor kan bytas ut mot skalade lyxräkor i lag. Då behövs ca 350 g.

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal
  • 1,5 dl svart ris
  • 1 honungsmelon - liten, (500 g)
  • 150 g sockerärter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 krispsallad

Picklad rödlök

  • 0,5 liten rödlök
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1 krm salt

Dressing

  • 1 kruka dragon
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. 

  2. Picklad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och salt. Tillsätt löken och låt stå i rumstemperatur ca 30 min. 

  3. Dressing: Lägg dragonblad och -stjälkar i en hög bunke eller kanna, spara några blad till garnering. Tillsätt ägg, senap och olja. Mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten. Krydda med salt och peppar. 

  4. Halvera melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och skär melonen i bitar. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala räkorna.

  5. Låt löken rinna av. Riv salladen i mindre bitar och fördela på ett fat. Lägg på ris, melon, sockerärter och rädisor. Toppa med räkor, lök och de sparade dragonbladen. Servera med dressingen till. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!