Räksallad med melon, svart ris och dragondressing

Recept på räksallad med melon, svart ris och dragondressing. Färska räkor kan bytas ut mot skalade lyxräkor i lag. Då behövs ca 350 g.

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo räkor med skal
1,5 dl svart ris
1 honungsmelon liten, (500 g)
150 g sockerärter
1 knippa rädisor
1 krispsallad

Picklad rödlök:

0,5 rödlök liten
3 msk vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 krm salt

Dressing:

1 kruka dragon
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

1 timme

Räksallad med melon – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. 
  2. Picklad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och salt. Tillsätt löken och låt stå i rumstemperatur ca 30 min. 
  3. Dressing: Lägg dragonblad och -stjälkar i en hög bunke eller kanna, spara några blad till garnering. Tillsätt ägg, senap och olja. Mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten. Krydda med salt och peppar. 
  4. Halvera melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och skär melonen i bitar. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala räkorna.
  5. Låt löken rinna av. Riv salladen i mindre bitar och fördela på ett fat. Lägg på ris, melon, sockerärter och rädisor. Toppa med räkor, lök och de sparade dragonbladen. Servera med dressingen till. 

 

Fler recept med: Övrigt, Sallader, Skaldjur