Räksallad med grapefruktdressing

Salladen kan förberedas dagen före och dressingen ett par dagar innan. Rensa räkorna. Ställ dem kallt. Förvara den rensade, sköljda och avrunna salladen i luftiga plastpåsar, i kyl fram till servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 kg räkor - oskalade ca 1 1/2 kilo skalade
  • 350 g pinjenötter
  • 750 g rädisor - skivade
  • 1,5 kg sallad - blandad

Dressing

  • 6 grapefrukt - 12 dl saft
  • 1 dl hummerfond - Bong
  • 2 dl honung - flytande
  • 3 dl rapsolja
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Skala räkorna. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelgod värme tills nötterna får lite färg. Skaka pannan då och då, eller rör med en sked, så att nötterna inte bränns.

  2. Dressing: Pressa saften ur grapefrukterna. Sila saften. Blanda saft, hummerfond och honung i en kastrull. Koka ihop, utan lock, tills 4 1/2 dl återstår. Låt kallna.

  3. Tillsätt oljan, lite i taget, under kraftig vispning. Smaka av dressingen med salt.

  4. Fördela sallad och rädisor på tallrikar. Strö räkor (ca 10-12 på varje tallrik) och pinjenötter över. Ringla en knapp matsked dressing över precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!