Räkröra på rågbröd

Pumpernickel är grovt rågbröd med mycket smak. Säljs i praktiska små rundlar.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 skivor pumpernickel - runda
  • 0,5 burk röd stenbitsrom - (à 75 g)

Räkröra

  • 500 g räkor med skal - eller 2 dl räkor i lake
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk rödlök - finhackad, –2 msk
  • 1 msk dill - hackad
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • dill
  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt räkor i lake rinna av. Grovhacka räkorna.

  2. Blanda räkorna med lök, majonnäs, crème fraiche, lök, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt röran stå i kylen ca 30 min.

  3. Fördela räkröran på brödrundlarna och toppa med stenbitsrom. Garnera med dillkvistar och lite citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!