4.34.34.34.34.3

Pumpernickel är grovt rågbröd med mycket smak. Säljs i praktiska små rundlar.

För 12 snittar:

Ingredienser

12 skivor pumpernickel, runda
0,5 burk röd stenbitsrom, (à 75 g)

Räkröra:

500 g räkor med skal, eller 2 dl räkor i lake
0,5 dl majonnäs
0,5 dl lätt crème fraiche
1 msk rödlök, finhackad, –2 msk
1 msk dill, hackad
0,5 tsk citronskal, rivet
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

dill
rivet citronskal

15 minuter + 30 minuter i kyl

 

Räkröra på rågbröd – gör så här:

  1. Skala räkorna eller låt räkor i lake rinna av. Grovhacka räkorna.
  2. Blanda räkorna med lök, majonnäs, crème fraiche, lök, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt röran stå i kylen ca 30 min.
  3. Fördela räkröran på brödrundlarna och toppa med stenbitsrom. Garnera med dillkvistar och lite citronskal.
Fler recept med: Brunch, Buffémat, Dop, Fest, Skaldjur, Snittar