Räkrisotto

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl röda linser
  • 500 g fasta fiskfiléer - t ec uer, abborre eller gös
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald

Risotto

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl avorioris
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 röd paprika
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 3 salladslökar
  • 80 g babyspenat - färsk
  • 150 g räkor - skalade
  • 2 parmesan - färsk riven
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Mixa linserna till ett mjöl, sikta dem eventuellt i en grovmaskig sil. Skär fisken i bitar. Salta och peppra den.

  2. Risotto: Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök och hälften av vitlöken i hälften av olivolja. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Tillsätt buljongtärning, 3/4 av vattnet och vin. Låt koka 20 min under lock.

  3. Kärna ur paprika och pepparfrukt och hacka dem fint. Skiva salladslöken.

  4. Hetta upp olivolja och fräs paprika, pepparfrukt, salladslök och resten av vitlöken. Tillsätt spenat och låt den precis mjukna. Allra sist blandas räkorna i och får bara precis bli varma.

  5. Tillsätt räkröran och parmesanost till det kokta riset. Späd med resterande kokande vatten till krämig konsistens. Smaka av med salt.

  6. Hetta upp olivolja i en panna med beläggning. Vänd fisken i linsmjölet och stek bitarna i oljan några min på varje sida. Servera på varma tallrikar gärna med citron till fisken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!