00000

Recept på räkpasta med tomat och ärter. En extra snabblagad rätt blir det med färdigskalade räkor i lag.

För 4 personer

Ingredienser

1-2 burkar färdigskalade i lag (à 340 g)
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond koncentrerad
200 g tomater passerade (gärna Mutti)
500 g pasta färsk
250 g gröna ärter frysta
svartpeppar nymald

30 minuter

Räkpasta med ärter – gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olja i en liten kastrull. Rör i sambal, hummerfond och tomater. Sjud på svag värme under lock 5 min.
  2. Koka pasta och ärter enligt anvisning på förpackningen.
  3. Låt räkorna rinna av i sil. Blanda sås, räkor och ärter.
  4. Servera räksåsen med nykokt pasta.

 

Tips: Om du hellre använder färska räkor så går det åt 1 kilo till receptet.