1. Koka pastan enligt förpackningen. Gör under tiden såsen.
2. Vispa ihop crème fraiche, hummerfond, vatten, salt och
sambal oelek i en kastrull och värm.
3. Hacka tomater och persilja.
4. Blanda ner tomat och persilja och räkor. Låt såsen bli varm igen och blanda sedan såsen med nykokt väl avrunnen pasta.
Servera genast.
Räkpasta med saffran och tomat
Räkpasta med saffran och tomat
Foto: Holger Edström
Låt frysta tinade räkor rinna av väl i durkslag. Såsen är också god med kräftstjärtar.
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | valfri pasta, färsk eller torkad |
Sås
2 dl | crème fraiche, saffran/tomat |
1 msk | koncentrerad hummerfond |
1 dl | vatten |
0,5 tsk | salt |
1 tsk | sambal oelek |
2 | tomater |
0,5 dl | persilja, hackad |
300 g | skalade räkor, frysta eller i lag |