Råkostsallad

55555

Recept på god och nyttig råkostsallad. Den passar till det mesta - och klarar sig i kylen några dagar.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g grönkål, repad 
2 msk olivolja
1 tsk sesamolja, rostad
1 msk citron, pressad
0,5 tsk havssalt
150 g rödkål
4 brysselkål
1 äpple
1 msk gari, (inlagd ingefära)
3 msk granatäppelkärnor
1 msk sesamfrön, rostade
0,5 tsk honung

25 minuter

Råkostsallad – gör så här:

  1. Lägg grönkålsbladen i en bunke och krama med de båda oljesorterna, citronsaft och salt.
  2. Finstrimla rödkålen. Dra bort de yttersta bladen från brysselkålen. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla garin.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen.
Tips! Det är bara de yttersta bladen på brysselkålen som används, resten kan kokas och serveras som tillbehör eller mixas ner i en soppa.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader