Råkostsallad

Recept på god och nyttig råkostsallad. Den passar till det mesta - och klarar sig i kylen några dagar.
Katja Palmdahl

Ingredienser

  • 500 g grönkål - repad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja - rostad
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk havssalt
  • 150 g rödkål
  • 4 brysselkål
  • 1 äpple
  • 1 msk gari - (inlagd ingefära)
  • 3 msk granatäppelkärnor
  • 1 msk sesamfrön - rostade
  • 0,5 tsk honung

Gör så här

  1. Lägg grönkålsbladen i en bunke och krama med de båda oljesorterna, citronsaft och salt.

  2. Finstrimla rödkålen. Dra bort de yttersta bladen från brysselkålen. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla garin.

  3. Blanda alla ingredienser till salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!