Råkostsallad
Recept på god och nyttig råkostsallad. Den passar till det mesta - och klarar sig i kylen några dagar.
Ingredienser
- 500 g grönkål - repad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk sesamolja - rostad
- 1 msk citron - pressad
- 0,5 tsk havssalt
- 150 g rödkål
- 4 brysselkål
- 1 äpple
- 1 msk gari - (inlagd ingefära)
- 3 msk granatäppelkärnor
- 1 msk sesamfrön - rostade
- 0,5 tsk honung
Gör så här
-
Lägg grönkålsbladen i en bunke och krama med de båda oljesorterna, citronsaft och salt.
-
Finstrimla rödkålen. Dra bort de yttersta bladen från brysselkålen. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla garin.
-
Blanda alla ingredienser till salladen.