Räkor på mangosalsa med mandelpesto

Räkor, mango och pesto är en god kombination. Det blir en ganska stor sats pesto som kan serveras tilll pasta med räkor en annan dag. Peston kan sparas upp till en vecka i kylskåp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 kg räkor - frysta, med skal
  • 1 mango - mogen
  • 1 tsk spansk peppar (chili) - finhackad röd
  • 1,5 tsk ingefära - finriven

Mandelpesto

  • 50 g sötmandel
  • 2 dl basilikablad
  • 1,5 dl parmesan - riven
  • 1 dl olivolja - mild
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • basilika - färsk

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna. 2.Dela och skala mangon. Skär den i små tärningar. Blanda mango, spansk peppar och ingefära i en skål.

  2. Skålla och skala mandeln. Mixa mandel, basilika och parmesanost. Blanda i oljan och kör till en slät massa. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

  3. Fördela och packa mangosalsan i utstickare eller runda pepparkaksmått på tallrikarna. Lägg på räkor och servera med en liten sträng mandelpesto. Garnera med färsk basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!