20 minuter
Räkor med färsk peppar – gör så här:
- Tina räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Repa pepparn från 2 klasar och krossa kornen lätt i mortel. Ansa och halvera auberginerna eller skär den stora i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda ihop socker, soja och lime.
- Stek de 4 hela pepparklasarna i olja i en het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge. Stek räkorna i oljan ca 2 min tills de fått fin färg. Krydda med salt. Lägg räkorna på fatet.
- Stek auberginen i stekpannan ca 3 min under omrörning. Blanda i paprika, lök och vitlök och stek ytterligare ca 3 min. Häll över sojasåsen och blanda i räkor och pepparklasar. Rör om och toppa med koriander.
- Servera räkorna med ris.