4.24.24.24.24.2

Räkor med färsk peppar är hett och gott. Färsk grön peppar har en fruktig smak.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g vannameiräkor, frysta, råa utan skal, Krav eller MSC-märkta
6 klasar peppar, färsk grön
200 g miniaubergine, eller 1 liten aubergine
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rårörsocker
1 msk soja, ljus
1 msk lime, pressad
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
0,5 kruka koriander

Tillbehör:

ris

20 minuter

Räkor med färsk peppar – gör så här:

  1. Tina räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Repa pepparn från 2 klasar och krossa kornen lätt i mortel. Ansa och halvera auberginerna eller skär den stora i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda ihop socker, soja och lime.
  4. Stek de 4 hela pepparklasarna i olja i en het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge. Stek räkorna i oljan ca 2 min tills de fått fin färg. Krydda med salt. Lägg räkorna på fatet.
  5. Stek auberginen i stekpannan ca 3 min under omrörning. Blanda i paprika, lök och vitlök och stek ytterligare ca 3 min. Häll över sojasåsen och blanda i räkor och pepparklasar. Rör om och toppa med koriander.
  6. Servera räkorna med ris.