55555

En kall sås med räkor, crème fraiche, dill och dijonsenap blir en lyxig fyllning i exempelvis en rykande het potatis. Garnera med löjrom.

För 4 person(er)

Ingredienser

12 potatisar, medelstora

Dillsås:

1 kg räkor, frysta, med skal
2 dl crème fraiche
1 tsk fransk ljus senap
1 citron, 1 tsk pressad saft
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm strösocker
1 dill, kruka, hackad

Tillbehör:

100 g löj- eller sikrom

Räkor i kall dillsås – gör så här:

  1. Skala räkorna. Blanda samtliga ingredienser till såsen.
  2. Blanda sås och räkor.
  3. Servera med en liten klick löj- eller sikrom. Garnera med dill. Perfekt som fyllning i exempelvis bakad potatis. 
Fler recept med: Sås och marinad, Skaldjur